Eendrachtsweg 25

3012 LB ROTTERDAM

T: 010 - 214 24 63

HILAL & YUNUS

Restaurant Mastika is een initiatief van Yunus en Hilal. Het jonge Turks/Nederlandse echtpaar heeft ruime ervaring in de horecabranche.

Hilal en Yunus zijn trots op hun restaurant Mastika en hebben er plezier in om het hun gasten naar de zin te maken. Daarbij draait het niet alleen om het eten. De ambiance in het restaurant is minstens zo belangrijk. Aan alle details in Mastika is door Hilal en Yunus grote zorg besteed. Zo zijn de meubels in het restaurant speciaal in stijl van het monumentale pand gemaakt, gebaseerd op een eigen ontwerp. Een mooi voorbeeld is ook de trap naar de 1e verdieping en de brug op deze verdieping die de twee helften van het pand harmonieus aan elkaar verbinden. De brug is geïnspireerd op de Bosphorusbrug, die Istanbul (Ottomaanse hoofdstad) met Europa verbindt.

Yunus heeft het vak geleerd bij de bekende Rotterdamse horeca-ondernemer Leo Bruin, voormalig eigenaar van eetcafe Stobbe en huidig eigenaar van Brasserie Dylans in Kralingen. In beide horecagelegenheden was Yunus werkzaam. Ondertussen voltooide hij de opleiding Uitvoerend Horecaondernemer. Restaurant Sultan, gelegen naast Het Zuidplein, onderkende al snel zijn ondernemerskwaliteiten en vroeg hem een nieuw concept neer te zetten en mede eigenaar te worden van dit Turkse etablissement. Het door hem bedachte concept bleek zeer succesvol. Hij werkte er drie jaar vol overgave aan. Na ruim tien jaar actief leidinggevende te zijn geweest, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Bij Sultan ontmoette hij Hilal, met wie hij niet alleen het huwelijksavontuur aandurfde maar bij wie hij ook het enthousiasmevond om een eigen Ottomaans restaurant te beginnen.

Hilal heeft vanaf haar jeugd tot haar 20e op professioneel niveau gebokst. Lef en doorzettingsvermogen zitten in haar bloed, pittige energie dus. Niet zo verwonderlijk dus dat zij de durf had om met Yunus een eigen restaurant te beginnen.

Puur en eerlijk. Hilal kookt puur en werkt alleen met verse en verantwoorde producten. Moderne kooktechnieken toepassen op traditionele recepten en nieuwe recepten samenstellen; van jongs af aan experimenteert Hilal hiermee. De laatste jaren serveert zij de nieuwe smaaksensaties graag aan haar gasten. Hilal werkt bewust met halal producten. Bovendien houdt ze scherp rekening met richtlijnen van bepaalde persoonlijke diëten. Zo is haar manier van koken toegankelijk voor iedereen.

Restaurant | Hilal & Yunus | Ottomaanse keuken | Menukaart | Arrangementen | Informatie | Reserveren
MODERN | OTTOMAANS | RESTAURANT
Restaurant Nederlands Nederlands - Restaurant English English - Restoran Türkçe Türkçe